Skip to content

Un articol despre

Importanta Fotografiei & Videografiei Funerare

Conceput și Scris de Zet Art

În fotografia și videografia funerară este vorba despre oameni și despre emoțiile, trăirile și sentimentele lor. Este vorba despre Celebrarea Vieții!

Pentru a înregistra istoria ne fotografiem/filmăm eroii. Stăm în fața televizoarelor și urmărim cu mare interes ceremoniile funerare ale unui rege, regină, erou sau celebritate, și ne întrebăm de ce facem asta. O facem pentru importanța și semnificația sa istorică! O facem pentru membrii noștrii de Familie, pentru că ei sunt Regii și Reginele noastre, ei sunt Eroii noștrii, ei sunt Celebritățile noastre!!

În medie, nu toată lumea participă la o celebrare a căsătoriei, dar mai toată lumea participă la o ceremonie funerară. Pentru cei mai mulți aceasta este o reuniune de familie, de prieteni, de cunoștințe care nu s-au văzut și auzit de ani buni. Or să se bucure de revedere, or să zâmbească, or să lăcrimeze. Or să se bucure de imaginile realizate împreună. Pe unii dintre cei prezenți s-ar putea să nu-i mai revedeți niciodată. Imaginile lor vor fi de neprețuit când veți arăta și povesti mai tinerilor membrii de familie despre ei.

Ceremoniile creștine sunt despre celebrare, celebrarea vieții unei persoane, celebrarea victoriei Lui Iisus Hristos peste moarte, celebrarea celor dragi care intră în împărăția cerurilor.

Fotografia/videografia funerară este ultima etapă a celebrării vieții și care conține și multă frumusețe.

Chiar dacă cel iubit nu mai este printre noi, imaginile mele vor fi mereu acolo pentru familia voastră.

Se filmează/fotografiează și pentru cei care nu pot participa din diverse motive la ceremonie. Deseori nu se pot întoarce în timp așa scurt din străinătate, iar asta s-a întâmplat destul de des, însă le rămân materialele realizate care pentru ei sunt extrem de prețioase.

Un ultim rămas bun capturat prin imagini. Amintirea zilei va fi tot mai greu de reținut cu timpul. Imaginile rămân. Multe aspecte din aceea zi se uită complet datorită încărcăturii emoționale a evenimentului. Din cauza tristeții și a suferinței de multe ori nu vedem, nu auzim cum decurge evenimentul, dar rămân mărturie materialele realizate.

Tristețea, suferința, lacrima sunt stări naturale firesti care nu trebuie reprimate. Ele denotă multă sensibilitate și dragoste față de persoana defunctă.

În 90 % din țările moderne se capturează ceremonia funerară.

Ceremoniile funerare sunt prea importante pentru a nu fi capturate prin imagini.

Mulți și-ar dori fotografii din aceea zi, însă le este jenă să o facă cu telefonul mobil.

Veți rămâne cu multe imagini frumoase care să le apreciați și să le trimiteți familiei, prietenilor dumneavoastră și tuturor care vor dori să revadă evenimentul. Atât eu cât și familiile cu care am colaborat, ne bucuram enorm de imaginile superbe care le-am realizat cu mai bine de zece ani în urmă la diverse evenimente funerare în care revedem persoane dragi nouă, mai tinere, mai în etate. Unii dintre ei mai există doar în imaginile mele. Au fost și familii care au regretat enorm că nu au recurs la memorarea evenimentului prin imagini. Cu siguranță merită defunctul o ultimă amintire despre existența lui pe pământ. Aici a doua șansă nu există! Decizia este simplă și financiar extrem de permisivă. Costul este infim pe lângă valoare!

Suntem datori ca cel puțin de trei ori pe an să ne aducem aminte de persoana defunctă – la ziua de naștere, de deces și ziua sărbătorii morților – iar atunci vom reviziona filmările și vom răsfoii albumul de fotografii cu celebrarea vieții celui plecat dintre noi.

Cu siguranță nu veți regreta niciodată aceasta investiție și decizie luată!

Defuncții noștri niciodată nu sunt defuncți pentru noi, doar dacă am uitat de ei! – George Elliott