Skip to content

DESPRE MINE

DACĂ IMAGINEA DUMNEAVOSTRĂ CONTEAZĂ, SUNTEȚI PE SITEUL POTRIVIT!

Intro

Hello. Bine ați venit în lumea mea. Sunt Zoli, artist vizual, creator de imagini premium, membru în Asociația Profesioniștilor în Imagine, membru în Asociația Artiștilor Fotografi din România, membru Worldwide Event Videographers Association, carieră de 20 de ani în televiziune, pe funcții de cameraman corespondent la Antena 1, Prima Tv, Tvr 2 – emisiunea Aeroshow, Realitatea Tv, Kanal D, fost director de imagine la televiziunea Ncn.

●▬▬▬▬●●ஜ۩۞۩ஜ●●▬▬▬▬●

Curs Televiziune & Compoziție Imagine: British Broadcasting Corporation (BBC) – 1998

Curs Fotografie Digitală | Film | Video: Harvard University, Certificat via Advanced Learning Interactive System – 2017

The Use of Colour in Cinematography – Oxford Institute – 2018

Large Format Cinematography – ARRI Academy Masterclass – 2020
(by Master Cinematographer James Laxton ASC – Camp X-Ray, Moonlight, If Beale Street Could Talk)

High Dynamic Range Cinematography – ARRI Academy Masterclass – 2020
(by Master Cinematographer Karl Walter Lindenlaub ASC – Stargate, Rob Roy, Universal Soldier, Independence Day, Underworld: Blood Wars)

Lighting System Control – ARRI Academy Masterclass – 2020

Illumination Cinematography – Hurlblut Academy – 2020
(by Master Cinematographer
Shane Hurblut ASC – Into the Blue, Terminator Salvation, Need for Speed, Fathers & Daughters)

Professional Audio – Sennheiser Sound Academy – 2020

The Science of Storytelling Masterclass by Muse Storytelling & Stillmotion – 2021

În 2007 am câștigat un mare festival de film național și internațional, în 2013 un festival de film național iar în 2014 un alt mare festival de film național și internațional.
Best Wedding Videography Company – North Western Romania at Global Wedding Awards 2018 by Lux-High End Lifestyle Magazine – England

●▬▬▬▬●●ஜ۩۞۩ஜ●●▬▬▬▬●

Trecut & Prezent

Toată copilaria mea a fost fotografiată de către fotograful, pictorul, graficianul, muzicianul, Ágo “Emperor” Stephan, un mare dar discret artist contemporan, care în decursul anilor m-a introdus în lumea artelor, în arta vizuală, în arta fotografiei, și ma perfecționat cu o mare finețe și tact. Când intram în atelierul lui, parcă intram prin Stargate, direct în universul lui, din care doream și eu să fac parte. Și mi-a predat un univers de cunoștințe. Avea un talent deosebit pentru mentoring. Vorbea cu o mare fascinație despre artă, și era atât de majestuos în exprimare încât pur și simplu te făcea să plutești în galaxiile artelor. O lecție importantă a fost cea în care mi-a demonstrat cum se naște dintr-o fotografie un tablou, și cum impregnăm amprenta eternitații asupra fiecărei lucrări realizate sau semnate. Ma luat pe mine exemplu. Fotografia și tabloul m-au reprezentat. Am devenit o opera de artă! Am fost pregătit să mă expun în lume. Vivat Emperor! În 1993 și-a achiziționat o camera video VHS, Marca National M10, care erau foarte rare în aceea perioadă. Am început să aplicăm tehnicile foto, la care să adăugăm mișcare, și să studiem și să dezvoltam tehnici moderne de exprimare. Și o facem neîncetat de atunci.

Intrarea în lumea Showbizului s-a petrecut în 1985, când alături de Sergiu Alex, (Radio Cluj), și ing. electronist Dan Popescu, (membru fondator Banca Transilvania), am realizat emisiunea video-muzicală “Top 10 MTV”, unde am îndeplinit sarcina de tehnician audio-video. A fost o emisiune fabuloasă, săptămânală, sala de spectacole fiind mereu plină cu lumea bună a clujului. Emisiunea a reprezentat un complet alt univers în epoca comunistă, când abia existau câteva televizoare color în Cluj, iar videorecorderele cât și antenele parabolice erau aproape un mister. A ținut cinci ani frumoși.

Aventura a continuat în 1992, când a luat ființă firma noastră de familie, Premiere Video, și am deschis un centru de inchirieri și multiplicări casete video. Am investit masiv în aparatura video, ele fiind foarte scumpe în acea vreme, și munceam aproape non-stop alături de ele să recuperez investiția. Am vizionat toate filmele de succes și mi-am format o vastă cultură cinematografică. Obicei care persită și azi, fiind un mare consumator de filme artistice. Firma a funcționat până în 1997, când am ales să intru în televiziunea Ncn, înființată în 1995. În paralel cu munca de televiziune am efectuat și sonorizările seminariilor Amway, unde am fost extrem de privilegiat să-i ascult pe marii lideri ai lumii în domeniile Multi Level Marketing & Human Relations, de la care am învățat enorm de multe. Atât prin prezentările, cât și prin cărțile recomandate de domniile lor. Și am citit un tir de cărți valoroase. Cele literare și de aventură ale copilăriei, cele pentru dezvoltarea tehnicilor foto-video, iar pentru dezvoltarea personală – marketing și vânzări, relații interumane, tehnici de comunicare, profiling, body language, detectarea neadevărului etc.

În 1986, dețineam deja un Full Frame de 35 mm, marca Vilia Tip 4a, achiziționată personal din Leipzig. În 1996, cu mari eforturi financiare, am reușit să îmi cumpăr prima cameră de filmat, marca National M 1000 VHS, care rivaliza ca preț cu o mașină nouă. Iar de atunci muncesc și studiez neîncetat. Zilnic! Mergeam la librărie și anticariat cu sfințenie, să îmi procur toate cărțile și revistele de fotografie și cinematografie, greu disponibile în acele timpuri. Unele, cu mare noroc, le-am procurat din tările pe care le-am vizitat în anii comunismului. Investiția în educația mea se ridică la mii de ore și mii de euro. Am trecut prin toate etapele fotografiei și videografiei din Romania. Sunt unul dintre cei mai vechi și activi creatori de imagini în mișcare din Cluj-Napoca.

●▬▬▬▬●●ஜ۩۞۩ஜ●●▬▬▬▬●

Într-o piață plină de pozografi și kitschografi ciubucari, “profesioniști” cu “experiență”, în care 80% dintre prestatori sunt diletanți “pasionați” (verificați, vă rog!), sub efectul Dunnig-Kruger, plini de greșeli, cu o minimă sau fără nicio pregătire sau calificare în domeniu, și având o cu totul altă meserie decât cea pe care pretind că o prestează (întrebați și vă minunați), vă ofer serviciile mele de înaltă ținută și componență artistică.

După fiecare Black Friday, apar noi conturi de Chiciulescu Photo/Videography, în regim de invazie, pasionați desigur, că meserie nu-i de unde, care se apucă de prestat la evenimente, pentru că nu-i împiedică nimeni. Pasiunea este doar o componentă. Însă nu e suficientă. Este impetuos necesar cunoașterea temeinică a tuturor regulilor și procedurilor, care sunt enorm de multe și foarte grele. Contractele mari se fac de calificati, nu de pasionați. Majoritatea dintre voi cunoașteți câteva personaje mai sus menționate care or să vă “rezolve”, bazându-se pe lipsa unei culturi cinematografice – vizuale ale domniilor voastre, care nu o să puteți face diferența între greșit sau corect. Și e grav! Cu siguranță meritați mai mult decât ce pot unii din ei să vă ofere. Dmv. decideți cât valoreaza amintirile voastre și în ale cui mâini tremurânde le plasați. Eu doar v-am informat. Aici nu există o a doua șansă!

A apăsa o clapă de pian nu vă face interpreți, a interpreta la pian nu vă face face compozitori. Ca opera muzicală să sune bine, ea trebuie compusă cu cele mai potrivite note muzicale. La fel cum își alege un compozitor notele, așa îmi aleg și eu cadrele. Compun imagini de 34 de ani. Am compus milioane de cadre. Și compun într-o perfectă armonie, iar compozițiile mele nu se vor demoda niciodată. Precum muzica clasică. Stilul meu este unul clasic și elegant. Am o experiență colosală. Am colaborat cu mari artiști și vedete ale lumii, precum și cu cei autohtoni, cu mari firme internaționale. Am filmat evenimentele private ale multor personalități ale Clujului, și nu numai. Primari, viceprimari, oameni politici, președinti de partid, avocați, procurori, judecători, oameni de cultură, artiști ai muzicii simfonice & soliști vocali de toate genurile, colegi de presă, mari oameni de afaceri. Multe din aceste materiale nu le pot prezenta pe site din motive de Copyright & Confidențialitate. Am realizat mai bine de 200 de filme documentare, despre oameni deosebiți, tezaure umane, din care mulți nu se mai află fizic printre noi, însă amintirile lor au rămas prezente prin filmele realizate. Fantastice și de neprețuit. Cu un Storytelling puternic și impactant. Multipremiate. Premii valoroase, acordate de comisii multidisciplinare, cu juriu acreditat de ministerul culturii și de centrul național al cinematografiei, compuse din critici de film, critici de artă, oameni de cultură și nu în ultimul rând de realizatori cu ani grei de cinematografie și televiziune în spate. Sunt validat atât social cât și profesional. Mă scuzați dacă nu am să particip la concursuri de nunți pe blogulețe, cataloage, portale, unde prestatorii își dau premii irelevante, în cel mai hilar mod, ei între ei. Nici ale mele nu le-am dat la concurs. Au făcut-o colegii. Nici nu am știut. Și ne-am trezit caștigători. Au caștigat trei, din trei trimise. Am filmat peste 15.000 de ore. Este în ADN-ul meu. Am coordonat producții cu bugete uriașe și cu răspundere pe măsura lor. Nu am greșit niciodată.

Succesele mele de până acum vă conferă siguranța și încrederea de care aveți nevoie. Cu mine aveți garanția lucrărilor bine realizate și predate în termenul cel mai scurt. Nu beau alcool, nici cafea, nu fumez. Prestez într-o ținută elegantă. Comunic la nivel ridicat în limba română, maghiară, engleză, mediu în germană, bază în italiană, spaniolă, și extraordinar prin imagini! Sunt un creator de imagini premium, cu aparatură premium, și ofer servicii premium! Toate în beneficiul domniilor voastre.

●▬▬▬▬●●ஜ۩۞۩ஜ●●▬▬▬▬●

Pe o producție artistică se lucrează sute de ore. Arta costă. Tratez fiecare imagine și fotografie ca pe un tablou. Investiți milioane de euro într-un tablou, sute de mii în locuință, zeci de mii în automobil. Pe care le puteți vinde. Dar mai important este să investiți în amintirile dumneavoastră! Acestea vă rămân! Dacă credeți că un artist e scump, e din cauza că nu știti cât vă va costa la sfârșit un diletant incompetent! Dacă posibilitățile voastre financiare sunt modeste, dar aveți caractere frumoase, nu vă faceți griji. Sunați-mă. Dacă îmi veți fi dragi și veți organiza un eveniment de bun simț, am să fac tot posibilul să fiu alături de voi. Nu toate se rezumă la bani.

Lăsăm aceste imagini moștenire peste multe generații de acum încolo. Un document istoric de familie. Decizia este simplă și financiar permisivă. Alegeți înțelept! Banii oricum se duc. Costul este infim pe lângă valoare!!

Condiții

Evenimentul dumneavoastră trebuie să reprezinte un interes artistic pentru mine, iar un rezultat bun contează la fel de mult ca și pentru dumneavoastră. Sau poate chiar mai mult! Orice doleanță neconformă cu stilul și concepția mea despre o lucrare de artă sau de componență artistică va rezulta într-un refuz categoric. Evit evenimentele ultra tradiționale. Iubesc oamenii, însă sunt un scorpion exigent (mai ales cu mine) și perfecționist. Semnătura mea este bine definită. Calitate în fiecare aspect!

Nota Bene

Îmi aleg cu foarte mare atenție viitorii clienți, colaboratorii, prietenii și de regula oamenii care mă înconjoară. Nu toată lumea este sau va fi clientul, colaboratorul sau prietenul meu. Contractez clienți cu cerințe ridicate. Evenimente mai puține, dar atent selectate, de care mă ocup până la cele mai mici detalii. Detalii care consumă enorm de multe resurse și timp, prin pre-producție: studiu, concept, scenariu, regie; producție-creație și post-producție: editare, colorizare, livrare. Nu am avut niciodată o altă meserie, nu am alte obligații, mă dedic în totalitate creațiilor mele. Ca atare, vă rog să vedeți prin colaborarea noastră, un real câștig al dumneavoastră.

Vă ofer 110% dăruire ca voi să obțineți 100% satisfacție!

Nihil Sine Art. Zet Art!

It’s simply Beautiful

TESTIMONIALE

„Dacă e să fie frumos, așa o să fie, dacă cineva a știut să facă frumosul înțeles, a fost să fie. Asta datorită unui om ca o mie de cuvinte, Zoli, Zet Art, un magician al cadrelor frumoase ce a știut să aducă în inimile voastre valoarea ce era ștearsă de neștiință. Acum ea există și merge mai departe! Mulțumesc frumos pentru că suntem contemporani!” – Valer Novac, pilot elicopter

Fotografiile sunt bestiale! Foarte, foarte frumoase! – Ivan Popovici

Salut, Zoli. Wedding Story-ul nostru a ieșit extraordinar de frumos. Ne-am uitat de mai multe ori și nu ne vine să credem că noi suntem acolo. Ai aranjat totul perfect. A ieșit o artă! – Ivan Popovici

Ne place foarte mult videoclipul din Dubrovnik. Extrem de reușit! Se vede efortul depus. Este extraordinar! Mulțumim din suflet! – Lidia Popovici

„Ești un geniu!” – Prof. Daniel Ionită – psiholog, poet – Australia

„Aproape fiecare fotografie a ta, mă face să-mi ridic privirea, și să mulțumesc Lui Dumnezeu că exiști!” – Maria Sorina Mitrea, fotografă amatoare

„Imaginea ta exprimă frumusețe, sensibilitate sufletească, melancolie, dragoste, inteligență și mereu în alertă pentru setea de cunoaștere și de a oferi și celorlalți….nouă…multe lucruri interesante din activitatea ta….Felicitări! Succes…..Te iubim!!!” – Irina Ichim, artistă

„Am avut parte de mult mai mult decât ne aşteptam din partea lui Zoli. Îți mulțumim pentru răbdare, devotament, implicare maximă, seriozitatea de care dai dovadă şi care te caracterizează şi te descrie ca şi profesionist. Ideile şi cadrele inedite ne vor rămâne mereu ca o amintire frumoasă a bucuriei pe care noi am trăit-o alături de tine în ziua noastră specială.” – Ramona şi Andrei, chimistă & proiectant

„Un profesionist desăvârșit. Un artist. Nu își dorește decât ce e mai bun, iar pentru asta cere seriozitate, muncă, implicare și sacrificiu. Dar ceea ce iasă din camera lui e de păstrat pentru generații. Un om cu suflet mare, standarde înalte și cameră 4K! Jos pălăria, Zet! Mulțumim!” Radu și Iulia – agent handling & medic de urgență

„Adevărat artist!! Bravo lui… Ne încântă de câte ori avem nevoie cu frumusețe și bucurie prin ceea ce face pentru noi oamenii!!” – Daniela Hannah, comerciantă

„Felicitări..când pasiunea și munca se întâlnesc..” – Ioana Camărășan, consilieră

„Superbe povești prin imagini. Întotdeauna artă !” – Simona Opriș

„Un maestru cu adevărat Emerit!” – Steopan Mihail

„Multumim Zet Art!! U r The Best!!” – Simina Maluțan

„Dacă nu există un astfel de Oscar …trebuie inventat !” – Alina Cilievici

„Super filmare, super montaj, fără cuvinte!!!” – Gabi Nicoară – Pastel Plus Academy Master Hair Stylist

„Köszönjük szépen, Zoli! Nagyon jo lett!!” – Fazakas Katalin

„Cel mai minunat viitor soț! Mulțumesc, Georgiu Gabi și Zet Art, pentru cel mai frumos și emoționant moment!” – Larisa Georgiu

„Frumos, romantic, melodia bine aleasă! Banii nu conteaza când vrei un “moment unic” pentru femeia iubită! Felicitări!” – Hudrea Aurora

„Momente unice în viață….pline de emoții și de iubire….superbă melodieeeeee…felicitări Zoli și întregii echipeeeee!!! Succes în continuare. Frumos ce ne oferi! Merge la sufletul omului!” – Irina Ichim, cântăreață

„Super video! Mulțumim. Ești un MAESTRUU!” – Radu Pătruțiu

„Nu mi-aș lua niciodată o femeie, alegând-o numa’ după o imagine de-a ta! Tu ești în stare să faci din Chavela Vargas…. Angelina Jolie! :)))))” – Sorin Medrea, preot militar

„Și numai pentru un clip din acesta merită să te mariți :)) Fooooarte drăguț!” – Renata Pintican

„Zoli, ești VERITABIL ART !” – V.P.